12:46 / 21.04.2021.

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Slunj: Dan za medije u sklopu prvog dijela vojne vježbe "Stabilnost"

Prvi dio vojne vježbe "Stabilnost"

Prvi dio vojne vježbe "Stabilnost"

Foto: HTV / HRT

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju održava se Dan za medije u sklopu prvog dijela vojne vježbe "Stabilnost". Ocjenjuje se snaga 8. hrvatskog kontin-genta za sudjelovanje u NATO-ovoj aktivnosti pojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

- U vježbi je sudjelovalo 400-tinjak pripadnika hrvatske kopnene vojske i trajala je puna 72 sata. Kruna te vježbe bila je ispucavanje raketa. Koliko su brzo i točno pripadnici topničko-raketne bojne pogodili svoje mete bit će ocijenjeno tek u petak. No, prema prvim informacijama rezultat je u skladu s očekivanjima. U tijeku su i pripreme za srpanj kad će u Poljsku otići novih 70-tak vojnika, rekla je za podnevni Dnevnik Tanja Kuturovac.

- Drugi dio vojne vježbe "Stabilnost 2021." održat će se na poligonu u Gašincima. Nizom vojnih vježbi Hrvatska vojska obilježava 30 godina svoga postojanja, dodala je.

- Kroz cijeli ciklus obuke oni se uvijek pripremaju za ovakve zadaće jer je to dio naših tradicionalnih zadaća. Tako da taj ciklus nikad ni prestaje. Nakon upućivanja oni budu uglavnom 6 mjeseci u području operacije, potom se vraćaju ovdje. Zamijenjuju ih kolege iz druge postrojbe. I tako idemo u krug, istaknuo je zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Mijo Validžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!