17:13 / 15.09.2018.

Autor: HRT

Smije li ratnik plakati?

-

-

Foto: - / -

Prepoznati potencijal i živjeti punim plućima! To je misija dokumentarca u kojemu je protagonist običan čovjek, jedan od nas.
Kako trčanjem pobijediti krize i vratiti samopouzdanje, progovara Brođanin Krešimir Šimić - u emotivnom dokumentarcu „Smije li ratnik plakati" . Film je posveta poginulim braniteljima, ali i snažna poruka mladima.

Brođanin Krešimir Šimić Šima interventni je policajac, pjesnik i … trkač - maratonac.  Trčanje mu je strast već sedamnaest godina. Trčeći je, kaže, pobijedio i bol, i tugu, i sve emocionalne krize zbog odrastanja bez oca, koji je poginuo u ratu.

Pa je s istim ciljem vlastito iskustvo pretočio u scenarij za dokumentarac "Smije li ratnik plakati'". Snimljen prošle godine, tijekom pet dana ultramaratona Zagreb - Vukovar, posveta je braniteljima i budućnosti.

Krešina priča, kažu njegovi prijatelji i obitelj, svima može biti poticaj. Prenijeti je na filmsko platno bio je izazov.

Sve kako bi i publika osjetila pozitivnu energiju koju priča nosi.

Prepoznati taj potencijal i živjeti punim plućima! To je misija dokumentarca u kojemu je protagonist običan čovjek, jedan od nas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!