21:12 / 10.07.2019.

Autor: M.Š./HRT

Smijenjen načelnik policije u Đakovu, postupak protiv 4 djelatnika

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija istražuje okolnosti ubojstva socijalne radnice i teškog ranjavanja pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu.
Policija istražuje okolnosti ubojstva socijalne radnice i teškog ranjavanja pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu.

- Đakovačka policija pod istragom!
- Murganić: I jutros su bila dva incidentna ponašanja
- Ravnateljica Centra za socijalnu skrb: Ne znamo kako dalje
- Stotine socijalnih radnika u crnini zapalili svijeće za ubijenu kolegicu
- Ekskluzivno: Snimka pregleda osumnjičenika za ubojstvo u Đakovu
- Policija objavila detalje uhićenja napadača iz Đakova

Glavni ravnatelj policije još je u utorak poslao u Đakovo unutarnju kontrolu. Ona je zaključila da policajci nisu poduzeli sve što su trebali glede prijava vezanih uz monstruoznog ubojicu. Zbog toga je načelnik đakovačke policije smijenjen.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece iznio je rezultate izvanrednog nadzora u PP Đakovo.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 61- godišnjakom koji se tereti za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva. Počinitelj je doveden pritvorskom nadzorniku. Ozlijeđeni muškarac i dalje je u kritičnom stanju, rekao je Bece.

- Članovi tima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana obavili su više razgovora s policijskim službenicima i rukovoditeljima PP Đakovo te je obavljen uvid u dokumentaciju, kazao je načelnik. Utvrđeno je da je PP 17. svibnja redovnom poštom zaprimila od Centra pisanu obavijest o učestalim dolascima dvojice štićenika koji su se ponašali verbalno agresivno i da raspolažu anonimnom informacijom o nabavi vatrenog oružja. Zaključeno je je da je prilikom postupanja rukovoditelja i službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta, kazao je Bece te dodao.

- Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji. Pokreće se disciplinski postupak protiv četvero policijskih službenika. Načelnika PP i policijskog službenika koji je dužio slučaj udaljio sam iz službe. Radilo se o ozbiljnim propustima, kaže u izjavi Ladislav Bece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!