16:42 / 15.02.2018.

Autor: mm/Hina/HRT

Smijenjen ravnatelj osječkoga Centra

-

-

Foto: - / -

Postupak razrješenja pokrenut je nakon inspekcijskoga nadzora Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te medijske objave fotografija o lošim uvjetima u kojima žive korisnici u stacionarnom dijelu Centra.
Upravno vijeće osječkoga Centra za pružanje usluga u zajednici "JA kao i TI", koji  skrbi o starijim teško pokretnim i nepokretnim osobama te osobama s mentalnim poteškoćama, razriješilo je dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Ladislava Lamzu te mu otkazalo ugovor o radu.

Postupak razrješenja pokrenut je nakon inspekcijskoga nadzora Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te medijske objave fotografija o lošim uvjetima u kojima žive korisnici u stacionarnom dijelu Centra, poput uginulog glodavca u krevetu korisnika ili prljavih toaletnih prostorija.

Sada već bivši ravnatelj tvrdi da je cijeli slučaj iskonstruirao dio zaposlenika koji ne prihvaćaju skoro zatvaranje spornog stacionara.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!