09:25 / 24.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Smiljana Srnec u vrijeme sestrina ubojstva nije bila psihički bolesna

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec.
Prema nalazu psihijatra, pročitanom na varaždinskom Županijskom sudu, Smiljana Srnec nije bila psihički bolesna u vrijeme kada je, prema optužnici, ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njeno tijelo sakrila u zamrzivač.

-
Obrana Smiljane Srnec: Nisam kriva     

Riječ je o vještačenju psihijatara iz Klinike Vrapče pročitanom u nastavku suđenja nakon čega je sudsko vijeće ispitalo još nekoliko svjedoka.

Na klupu za svjedoke prvi je sjeo Tomislav Pintarić, koji je radio s Ivicom Srnecom, suprugom optužene. Na suđenju prije nekoliko mjeseci svjedok Dražen Palfi naveo je da je okrivljena nekoliko puta koristila osobnu iskaznicu ubijene te tako otišla u Mađarsku, a Pintarić je ustvrdio da nije govorio istinu jer se na Uskrs 2001. Palfi i Smiljana Srnec uopće nisu ni poznavali.

Sudac Tomislav Brđanović upitao je svjedoka govori li Palfi inače istinu, na što je ovaj odgovorio potvrdno, ali i dodao da to nema veze s ovim slučajem.

Jasminina srednjoškolska kolegica Danijela Herceg ubijenu je opisala kao mirnu djevojku.

- Ona je upisala politologiju, ja novinarstvo, ali nismo se intenzivno družile, kazala je Herceg.

Na pitanje suca zna li što o njezinom privatnom životu, Herceg je odgovorila da nema nikakvih saznanja.

Na pitanje obrane kada ju je zadnji put vidjela, svjedokinja je odgovorila da je to bila posljednja godina srednje škole, odnosno 1996. Dodala je kako pretpostavlja da su se susrele na fakultetu, ali da se određene situacije i vremenskog razdoblja ne sjeća. Ne sjeća se Jasmine niti na petoj godišnjici mature, kao ni na maturalnoj večeri.

Posljednja je svjedočila Melita Sečan iz Male Subotice, profesorica povijesti, hrvatskog jezika i književnosti, koja poznaje Jasminu, Smiljanu i njihovu majku Katarinu, a s Jasminom je išla u srednju školu.

- Zajedno smo putovale, bile smo prijateljice u školi. Znam da je živjela u Palovcu, da su roditelji radili u inozemstvu, a o detaljima ne znam, kazala je Sečan i dodala da su se nakon mature 1996. vidjele tek na putovanjima u vlaku, ali nisu imale snažniji odnos.

Sečan je kazala i kako je 2001. bila proslava petogodišnjice mature, a Jasmina tada nije došla. Na fotografiji maturalne večer nije mogla prepoznati Jasminu Dominić.

Suđenje se nastavlja sutra u podne kada će biti ispitani vještaci koji su dali dopunski psihijatrijski nalaz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!