18:59 / 27.07.2018.

Autor: HRT

Smjena turista, kilometarske kolone

-

-

Foto: - / -

Velika je smjena turista. Već danas su se stvarale kilometarske kolone na autocestama uz iznimno gust promet na svim važnijim prometnicama i graničnim prijelazima.
Posljednjeg vikenda u srpnju velika je smjena turista pa su se već danas stvarale kilometarske kolone na autocestama uz iznimno gust promet na svim važnijim prometnicama i graničnim prijelazima.

Na autocesti A1, kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je u jednom trenutku bila duga oko 11 kilometara, a kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba oko šest kilometra. Oko 19 sati gužva se smanjila, javlja naš reporter Andrej Rašljanin.

Ivan Božić, voditelj naplate Lučko koji kaže da je kroz tu naplatnu ostaju prema Karlovcu i jugu prošlo oko 35 tisuća vozila, dok je u suprotnom smjeru bilo njih oko 25.000. Dodao je kako su Hrvatske autoceste do 22. srpnja zabilježile porast prometa od 5 posto. Pritom je promet vikendom manji oko 1 do 2 posto, a promet tijekom radnih dana veći 3 do 5 posto.

Najveći broj turista ponovno će doći iz zapadnoeuropskih država, a osim njih, mnogi građani Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenut će na ljetni odmor. Kao i prethodnih vikenda, HAK rađanima savjetuje da izbjegavaju putovanje upravo tijekom subote i nedjelje. Očekuju da će u subotu vrlo gustog prometa biti u smjeru mora na svim cestovnim pravcima.

Više o prometu pročitajte ovdje.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!