17:55 / 21.05.2018.

Autor: D.B.V./HRT

Smotra učeničkih projekata iz građanskog odgoja

-

-

Foto: - / -

Vrijednih projekata osnovnoškolaca i srednjoškolaca u kojima su prepoznali i pokušali riješiti probleme lokalne zajednice bilo je najviše dosad - čak 71.
U Muzeju suvremene umjetnosti održala se 20. Smotra projekata iz građanskog odgoja koji se još uvijek u školama provodi kao izborni predmet ili kao jedna od međupredmetnih tema. Recikliranje, zdrava prehrana, suradnja u zajednici, ekološke zablude, ukupno 71 problem predstavili su učenici na državnoj smotri projekata iz građanskog odgoja.

U osam gradova i dvije županije vrijednost građanskog odgoja prepoznala je i lokalna vlast, počevši od Rijeke, pa se on u osnovnim školama provodi kao izvannastavni predmet dva puta tjedno. Svi ostali školarci ovakve će projekte i dalje birati kao jednu od međupredmetnih tema - ako pronađu volje i vremena u pretrpanom školskom rasporedu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!