10:45 / 18.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

SNAGA traži od Vrhovnog suda odluku o revizijama presuda

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskom saboru održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo govora o konverziji kredita u švicarskim francima u kredite u eurima.
Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru govorili su zastupnik stranke SNAGA Goran Aleksić, predsjednik Upravnog odbora udruge Franak Elvis Sudar, aktivistice Jasna Čekada i Maja Gavran te član Glavnog odbora stranke SNAGA Branko Kovačević.

Predstavnici stranke SNAGA i udruge Franak u Saboru su apelirali na Vrhovni sud da napokon donese odluku o revizijama dviju pravomoćnih presuda u slučaju "franak".

Podsjećaju da zastara potraživanja za preplaćene kamate nastupa u lipnju ove godine, a osobe koje su konvertirale kredite još ne znaju imaju li pravo na naknadu štete.

- Kolektivna presuda za nepoštene kamate donesena je još 2014., a zastara potraživanja za preplaćene kamate nastupa u lipnju 2019. Sve je manje vremena za privatne tužbe, a ljudi koji su konvertirali kredite i dalje nemaju pravnu sigurnost za svoje tužbe i ne znaju sa sigurnošću imaju li pravo na naknadu štete, rekao je Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora udruge Franak.

Goran Aleksić, saborski zastupnik SNAGA-e, na konferenciji za novinare objašnjavao je razloge zbog kojih konverzija kredita u švicarskim francima ne smije biti povod za odluku da takvi dužnici ne bi imali pravo na naknadu štete na temelju preplaćenih kamata i preplaćenoga CHF tečaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!