"Snagom srca EFOS-a"

07.12.2022.

14:12

Autor: Vijesti/IMS/HRT

 "Snagom srca EFOS-a"

"Snagom srca EFOS-a"

Foto: HTV / HRT

U humanitarnoj akciji "Snagom srca EFOS-a", koju je pokrenuo osječki Ekonomski fakultet, prikupljeno je 150 tisuća kuna, čime su kupljena dva EKG uređaja i jedan monitor vitalnih funkcija za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek. Time su pridonijeli kvaliteti rada te klinike koja se bavi zdravljem najmanjih pacijenata i u ovo predblagdansko vrijeme pokazali koliko je važno darivati i pomoći drugima.

- Prije svega, naši studenti, naši zaposlenici, ali i brojni gospodarstvenici s područja Slavonije koji su se odazvali našem pozivu. Na ideju smo došli osobnim kontaktom sa zaposlenicima Klinike za pedijatriju koji su ukazali da bi jedan takav uređaj bio nužno potreban, rekao je prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

- Uređaj služi za snimanje srčanog ritma od najmlađe do najstarije dobi. Nama je osobito uređaj koristan zato što je pokretan i možemo snimiti naše najmlađe pacijente koji su na neonatologiji i koji nemaju mogućnost šetanja jer su u inkubatoru, govori Krešimir Milas, dr. med., dječji kardiolog na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.

- Koja će zaista pospješiti i unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite upravo za populaciju kojoj je to i najpotrebnije, osobito što prema konkretnoj ambulanti gravitira veliki broj najmlađih pacijenata iz cijele Slavonije i Baranje, naglasio je prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević, dr. med., pomoćnik ravnatelja KBC-a Osijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!