"Snažna povezanost i suradnja"

16.06.2021.

17:25

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT/J.L.

 Minister Mario Banožić mit dem Botschafter der BRD in Kroatien Robert Klinke

Minister Mario Banožić mit dem Botschafter der BRD in Kroatien Robert Klinke

Foto: F. Klen / MORH

Na sastanku ministra Marija Banožića i njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea potpisan je Sporazum između dviju vlada o privremenom boravku pripadnika oružanih snaga Njemačke i Hrvatske na području druge države. 

Svrha tih boravaka su vježbe, obuka postrojbi, tranzit kopnenim putem, kao i aktivnosti pružanja humanitarne pomoći i operacija traženja i spašavanja.

- Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti, po pitanju ostale bilateralne suradnje koju ćemo imati, osobito prema onome što je nama svima cilj - brže i bolje opremanje i modernizacija Hrvatske vojske. Očekujemo suradnju po pitanju europskog obrambenog fonda i svega što je potrebno, istaknuo je ministar Mario Banožić.

- Danas potpisani sporazum jača našu snažnu povezanost orijentiranu na budućnost te još više osnažuje pravnu sigurnost i vladavinu prava, kazao je veleposlanik Robert Klinke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!