21:12 / 02.07.2019.

Autor: HRT

Snažno nevrijeme pogodilo središnji dio Hrvatske

Remetinečki gaj, foto: Branimira Volf Milunović/HRT

Remetinečki gaj, foto: Branimira Volf Milunović/HRT

Foto: - / HRT

Prema riječima dežurnih u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, osim intervencije na Laništu u Ulici Jaruščica, bilo je još desetak intervencija, a uglavnom je riječ o uklanjanju polomljenih grana na prometnicama.
Snažno nevrijeme večeras je pogodilo dijelove središnje Hrvatske. Na području Samobora i Svete Nedelje padala je jaka tuča. Kiša nošena snažnim vjetrom zahvatila je karlovačko područje. 

U Zagrebu je jak vjetar odnio dio krova zgrade na Laništu. Oštećeno je nekoliko vozila, a zbog polomljenih grana na ulicama vatrogasci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe imali su brojne intervencije. 

Ostatak krova na zgradi na Laništu, s koje je dio odnio vjetar, i dalje je nestabilan. Ima komada za koje postoji opasnost da bi također mogli pasti, navode tamošnji stanovnici.

Prema riječima dežurnih u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, osim intervencije na Laništu u Ulici Jaruščica, bilo je još 10-ak intervencija, a uglavnom je riječ o uklanjanju polomljenih grana na prometnicama.

Neke građane koji su odmah počeli s raščišćavanjem snimila je novinarka HRT-a Branimira Volf Milunović.


Gledatelj Neven Mišak poslao nam je video nevremena iz svoga dvorišta u Kerestincu u Svetoj Nedelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!