Snažno nevrijeme zahvatilo Medvednicu

08.06.2023.

14:51

Autor: Vijesti/M.M./P.F./HRT/Hina

Snažno nevrijeme zahvatilo Medvednicu

Snažno nevrijeme zahvatilo Medvednicu

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb / RH

Rano poslijepodne Medvednicu je zahvatilo snažno nevrijeme. Na Sljemenu te sjevernim i zapadnim obroncima Zagrebačke gore pala je tuča. U malo više od sata, palo je više od 40 litara oborine po četvornome metru. Jaka kiša i vjetar prouzročili su bujice koje su nanijele smeće i drvenu građu na ulice.

Vatrogasci su nakon nevremena uklanjali posljedice u zagrebačkim podsljemenskim naseljima.

U malo više od jednog sata palo je više od 40 litara oborine po četvornom metru i stvorila bujice, a temperatura zraka brzo se spustila s 15 na 10 stupnjeva Celzijevih.

Uklanjamo posljedice nevremena na Sljemenu i u Lukšiću, objavila je Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj Facebook stranici uz fotografije poplavljenih puteva, cesti, nabujalog potoka i odrona.

Bilo je i nešto ispumpavanja vode, napominju vatrogasci koji su intervenirali i u Podsusedskom dolju gdje su spašavali srnjaka iz potoka.

Galerija
Nevrijeme zahvatilo Medvednicu, Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/RH
Nevrijeme zahvatilo Medvednicu, Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/RHNevrijeme zahvatilo Medvednicu, Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/RHNevrijeme zahvatilo Medvednicu, Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/RH

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!