22:25 / 31.01.2021.

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/IMS/HTV

Snijeg stvara probleme u prometu

Snijeg stvara probleme u prometu

Snijeg stvara probleme u prometu

Foto: Dnevnik / HRT

U našoj zemlji probleme u prometu stvara - zima. Zbog snijega u Gorskom kotaru i vjetra u priobalju iz Hrvatskog autokluba pozivaju na oprez.

 

Zbog snijega i vjetra kroz Gorski kotar i Liku nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače. Za sve ostale obvezna je zimska oprema.

- Apeliramo na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti i da koriste zimsku opremu. Također bi napomenuo da ako se postavljaju lanci na vozilo da se to nikako ne radi na pravcu autoceste nego da se izađe na prvom odmorištu vani i tamo da se namontiraju lanci, rekao je Valentin Crljenko, voditelj TJ-a Delnice, HAC.

Oko 30 centimetara snijega napadalo je u Lici, a najviše je problema na plitvičkoj magistrali gdje se vozi usporeno zbog vjetra i vijavica. Za raličare predaha nema.

- Plitvice, Prijeboj i dolje Ličko Petrovo Selo, to su za sad kritična mjesta. Proglašeni su zimski uvjeti, za šlepere je zabrana prometa jedino osobna vozila smiju, kombi i manja vozila, kaže Ivica Rajković, vozač ralice, Plitvička Jezera.

Snijeg u Delnicama oni najmlađi iskoristili su za sanjkanje. Gorani su naviknuli na oštre zime pa su spremni na ovakve uvjete.

Tijekom noći očekuje se prestanak oborina, a do smirivanja vremena svima se preporučuje da odgode putovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!