Snijeg u Dalmatinskoj zagori, olujna bura u Dalmaciji i na Kvarneru

01.02.2022.

11:05

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

Snijeg je noćas padao u višim predjelima Dalmatinske zagore do ranih jutarnjih sati, ali nije bilo zastoja u prometu pošto su ceste posipane, posebice na području Imotske krajine gdje ga je na nekim cestama bilo po nekoliko centimetra visine, izvijestili su iz Županjskih cesta Split.

- Zimske dežurne službe su očistile snijeg gdje je to bilo potrebno na cestama u Imotskoj krajini, na području Studenaca, Aržana i Zagvozda te Golog brda iznad Zagvozda, te nije bilo zastoja u prometu - rekao je Hini voditelj stožera zimske službe Županijskih cesta Split Petar Vuletić.

Snijeg u Dalmatinskoj zagori zabijelio je uglavnom na planinskim područjima iznad 500 metra nadmorske visine.

- Bilo je nešto snijega na području Zelova u Cetinskoj krajini, između Muća i Sinja -  rekao je Vuletić i dodao kako je snijeg padao i na području Kamenskog blizu granice sa susjednom BiH, ali nije stvarao zastoj u prometu.

Crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala, srednje i južne Dalmacije te narančasto za splitsku i dubrovačku regiju i Kvarner

Državni hidrometeorološki zavod zbog bure je izdao crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala, srednje i južne Dalmacije te narančasto za splitsku i dubrovačku regiju i Kvarner. Olujna bura puše u Makarskoj, na udare od 140 kilometara na sat. Prva jača bura ove zime za sada nije prouzročila veću materijalnu štetu - samo je nekoliko prevrnutih kontejnera i klupa. Od jutros je u prekidu trajektna linija iz Makarske prema otoku Braču. 

- Ovo je kao bonaca, možete sandolinom van. Hahaha, ma puše jako, nije još ovako ove godine, naglašava mještanin.

- Ja sam stranac, živim tu 30 godina, ali nisam vidio ovako jaku buru, rekao je doseljenik u Makarsku.

U Gorskom kotaru zbog snijega manje teškoće u prometu

Snijeg koji je noćas padao u Gorskom kotaru stvorio je manje teškoće u prometu. Samo mjestimično na lokalnim cestama ima ugaženog snijega na kolniku, ali jedini veći problem vozačima predstavlja magla koja na pojedinim goranskim dionicama smanjuje vidljivost na manje od 100 metara.

- Voziti po goranskim cestama je dobro. Sve je očišćeno i posipano, rekla je mještanka.

- Auto cesta je očišćena i uvjeti za vožnju su odlični, govori vozač kamiona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!