10:38 / 28.12.2020.

Autor: HRT

Snimke potresa u eteru

-

-

Foto: - / -

Nevjerojatno prisebno reagirali su voditeljica radijske emisije Mirjana Grahovac i Vitomir Ivanjek koji je u trenutku drugog udara izvodio skladbu na klaviru.
Trenutak drugog potresa koji je pogodio sjever Hrvatske zabilježile su  kamere u studiju radijske emisije U mreži Prvog i Dobro jutro, Hrvatska.

- Osjetili smo još jedan malo teži i jači potres. Pretpostavljam da se ovaj jaki potres osjetio i u ostatku Zagreba, a vjerojatno i u široj okolici. Sudeći prema ovome kako je treslo naš stol, pretpostavljam da je potres bio dosta jak, kazala je voditeljica emisije Mirjana Grahovac.➡️ Potres pogodio sjeverozapad Hrvatske
➡️ Herak o potresu: Naknadna aktivnost trajat će još godinu dana
➡️ Predsjednik Republike u Sisku i Petrinji
➡️ Gradonačelnica Siska: Nema ozlijeđenih, zasad sve pod kontrolom 

Nevjerojatno prisebno reagirao je i Vitomir Ivanjek, pijanist, skladatelj, voditelj zborova - koji je u trenutku drugog udara gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izvodio skladbu na klaviru.

Potres jakosti 5 prema Rihteru, s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, osjetio se jutros u 6.28 u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Slijedila su još dva jača potresa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!