17:13 / 05.01.2021.

Autor: M.Š./Hina

SNV: Badnji dan obilježit ćemo u Petrinji

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Srpskog narodnog vijeća u utorak su zahvalili svima koji pomažu stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalima u potresu.
Iz Srpskog narodnog vijeća u utorak su zahvalili svima koji pomažu stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalima u potresu te najavili da će Badnji dan po julijanskom kalendaru obilježiti u Petrinji.

- Srpsko narodno vijeće (SNV) svaki početak nove godine počinje tradicionalnim obilježavanjem Božića po julijanskom kalendaru. Kako smo ove godine sva naša sredstva i pažnju usmjerili prema potresom stradalom području Banije, obilježavanje Hristova rođenja organiziramo s našim prijateljima iz Gornjokarlovačke eparhije SPC-a, i to sutra, u srijedu, 6. siječnja 2021. na lokaciji kod pravoslavne crkve u Petrinji (na groblju) s početkom u 12.30, izvijestili su iz SNV-a.

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević rekao je Hini kako se nada da će prisustvovati tom događaju, a dolazak je potvrdio i zastupnik SDSS-a u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac.

Iz SNV-a su priopćili da su pokrenuli i akciju "Banija je naša kuća" https://snv.hr/donacije-za-banijce-i-banijke-pogodene-potresom/, kojom nastoje pomoći svim selima Gline, Petrinje, Kostajnice, Dvora.

U tome im pomažu i kolege iz mreže lokalnih vijeća SNV-a te volonteri na terenu.

U ime Gornjokarlovačke eparhije SPC-a i SNV-a zahvalili su svima koji i u ovim trenucima neumorno rade na stradalom području Banije kako bi svi unesrećeni dobili pomoć i smještaj dostojan čovjeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!