Socijaldemokrati Osječko-baranjske županije zatražili jasnu strategiju od Vlade

04.08.2023.

13:38

Autor: HRT/A.S.

Socijaldemokrati Osječko-baranjske županije

Socijaldemokrati Osječko-baranjske županije

Foto: Borna Jaksic / PIXSELL

Posljedice katastrofalnog nevremena u Slavoniji i borba protiv afričke svinjske kuge teme su zbog kojih su Socijaldemokrati Osječko-baranjske županije zatražili od Vlade jasnu strategiju kako se prilagoditi klimatskim promjenama, a kako bi se umanjila šteta od nevremena.

 Također, u borbi protiv svinjske kuge tvrde da osigurana sredstva i predložene mjere opreza neće biti dovoljni.

- Zahtijevamo da se ukupna financijska sredstva za provedbu programa povećaju na minimalno 30 milijuna eura. Ministarstvo također nudi sljedeće naknade po kategorijama svinja, a mi zahtijevamo poboljšanje i povećanje kroz 5 mjera, istaknula je Romana Nikolić, predsjednica ŽO Socijaldemokrata OBŽ-a. 

- Krajnje vrijeme da ustrojimo objedinjeni centar za odgovore na prirodne katastrofe,nepogode i ugroze koji će tada,kada to situacija zahtjeva, djelovati promptno,neovisno o odlukama neke vlade ili pojedinog ministra, rekao je Domagoj Hajduković, predsjednik GO Socijaldemokrata Osijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!