08:51 / 11.12.2020.

Autor: Ines Milanković/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Socijalna samoposluga u Vukovaru - zjapi prazna

-

-

Foto: - / -

Vukovarska samoposluga skrbi se za čak 600 obitelji. Dobrodošla im je svaka sitnica jer je mnogo onih koji žive ispod granice siromaštva.
U ovim teškim vremenima posebno trebamo misliti na one kojima je teže nego nama, a kojima su blagdani također pred vratima. Zbog pandemije su odgođene mnoge humanitarne akcije pa su police socijalnih samoposluga prazne, poput one u Vukovaru.

Pandemija je zaustavila donacija i ispraznila police socijalne samoposluge u Vukovaru. U samo pola sata pomoć je potražilo 10-ak osoba.

- I najmanja sitnica nama svima puno pomogne i znači. Jer teška su vremena, nema posla, mirovine male, jedva kraj s krajem krpamo, e sada, valjda će biti bolje. Ja se uvijek nadam boljem, rekla je Milica, korisnica socijalne samoposluge.

Boljem se nada i baka Mira Petrašević kojoj djelatnici socijalne samoposluge dostavljaju hranu. Ona ne pali grijanje i ne grije vodu, nema televizor ni radio. Kaže, ništa joj ne treba.

- Važno da nas nije nitko zaboravio, sretna sam, sretan je tko malo traži. Kažem, ja sam sretna uvijek, bitno je druženje i uvijek nešto dobro dođe, mala mirovina 1900 kn, ali opet hvala Bogu za sve, rekla je baka Mira.

Vukovarska samoposluga skrbi se za čak 600 obitelji.

- Od toga je 230 djece do 8. razreda, kojima se trudimo pripremiti u ovo blagdansko vrijeme neke paketiće. Često nam roditelji, kada dođu po te paketiće, ne dođu s djecom jer im oni ne mogu kupiti drugi paketić, pa ovaj koji dobiju tu kod nas stave im pod bor, rekla je Tamara Mikulić, predsjednica Humanitarne udruge "Duga" iz Vukovara.

Jer mnogo je onih koji žive ispod granice siromaštva.

- Nagleda se tu svega i svačega, u čemu sve ljudi žive, to je strašno za vidjeti, a opet su sretni koliko god im donesemo hrane i koliko pomognemo i ta dječica se odmah uhvate slatkiša i bude ti u srcu drago, rekao je Alen Bikić, djelatnik Socijalne samoposluge Vukovar.

Dobrodošla je svaka sitnica.

- Nadam se da ćemo uspjeti, bez obzira na situaciju posljednjih mjeseci, napraviti nekakav Božić našim korisnicima, dodala je Mikulić.

A da bi u tome uspjeli, potrebna im je pomoć svih nas, jer bit Božića je u darivanju i pomaganju potrebitima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!