13:00 / 27.01.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Socijalni radnici: Glas struke se i dalje ignorira

Predstavnici Hrvatske komore socijalnih radnika

Predstavnici Hrvatske komore socijalnih radnika

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Iz Hrvatske komore socijalnih radnika i Hrvatske udruge socijalnih radnika priopćili su danas da se i dalje ignorira glas korisnika i struke, koja je na set Zakona o socijalnoj skrbi resornog ministra Josipa Aladrovića u javnoj raspravi predala više od 2400 komentara.


U priopćenju se navodi kako su zbog ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Aladrovića, "koji je grubo ponizio i izigrao predstavnike akademske zajednice, udruženja korisnika kao i pet stručnih komora", dva puta službenim dopisom i jednim otvorenim pismom apelirali za hitan sastanak s premijerom, no, kažu, odgovora i dalje nema.

Dodaju kako,' prema svemu sudeći, vladajuća većina ima u planu, bez prihvaćanja sugestija s terena, u drugom čitanju, vrlo skoro potvrditi štetnu 'bleformu' ministra Aladrovića, bez obzira na činjenicu da su ministrovi prijedlozi protuustavni', kao i da je ista vladajuća većina u Saboru izglasala Nacionalnu razvojnu strategiju RH do 2030. koja je u potpunosti kontradiktorna ovom prijedlogu 'bleforme'.

- Grubo smo izigrani i poniženi što nas navodi na zaključak da ne postoji želja za pravom reformom, za koju se zalažemo godinama i da se ne čuje glas socijalnih radnika, pravobraniteljica, akademske zajednice, stručnih komora i udruga koje skrbe za osobe s invaliditetom, beskućnike, obitelji u riziku i siromašne, ocijenili su.

Ponovno su pozvali su premijera Andreja Plenkovića da se sastane s njima i da posluša glas struke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!