10:39 / 11.07.2019.

Autor: Ivica Grudiček

Šok za djelatnike Centra za socijalnu skrb u Čakovcu

-

-

Foto: - / -

Doznali su da je njihova korisnica, koja ih je u siječnju napala nožem, puštena iz istražnog zatvora. Boje se da ne ponovi napad. Ističu da ih sustav ne štiti.
Nakon tragičnog događaja u Đakovu šok za djelatnike Centra za socijalnu skrb u Čakovcu.

Ekskluzivno: Snimka pregleda osumnjičenika za ubojstvo iz Đakova
U sustavu socijalne skrbi 78 posto djelatnika doživjelo neki oblik nasilja 
Socijalni radnici na poslu u crnini i prosvjedovali 

Doznali su da je njihova korisnica, koja ih je u siječnju napala nožem, puštena iz istražnog zatvora. Boje se ne ponovi napad. Ističu da ih sustav ne štiti.Murganić: Sustav socijalne skrbi ne može funkcionirati sam 

- Pitam vas jesu li sada socijalni radnici postali žrtve od onih kojima najviše pomažu i kako će oni dalje funkcionirati - odgovorila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić novinarima ispred Banskih dvora koji su je zamolili za komentar.

- Na ovom tragičnom slučaju se vidi koliko sustav socijalne skrbi sam za sebe nije mogao brinuti o čovjeku koji je imao toliko kompleksne probleme. Nije mogao sam - rekla je Murganić i naglasila kako je socijalna radnica bila vrijedna i predana skrbnica, upozoravala na njegovo zdravstveno stanje, pozivala liječnika opće medicine, upozorila psihijatra na promjenu zdravstvenog stanja, uputila dopis prema MUP-u...

- I onda smo još krivi, kriva je ministrica i sada ćete me pitati hoću li dati ostavku - rekla je Murganić.

- Resor će opet učiniti ono što je nadležnost resora, a ja podsjećam da postoji još par ministara kojima se možete obratiti - dodala je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!