10:01 / 28.01.2019.

Autor: I.H./HRT

Sokol: "Građanima su svakodnevne koristi važnije od javnih afera"

-

-

Foto: - / -

Smatra da nikada nije bila tolika diskrepancija između javne percepcije u dijelu javnosti o Vladi i njenih realnih rezultata. Kaže da i građani vide svakodnevne koristi i da im je to važnije od javnih afera.
Hoće li ovaj tjedan buknuti nova afera u našoj politici ili ćemo dobiti neke nove odgovore oko postojećih i kako HDZ gleda na aktualna politička pitanja u Studiju 4 je otkrio Tomislav Sokol saborski zastupnik HDZ-a.

HDZ je i dalje najjača politička opcija u RH, unatoč svim aferama koje se nižu. Sokol kaže da građani prepoznaju dobar rad Vlade, a kada se pogleda oporba, to sve govori. Spomenuo je Živi zid kao stranku koja mnogo govori o državnim financijama, a ne znaju voditi ni svoje financije. Dodaje da ga to ne čudi jer ta stranka putem Facebooka prokazuje neistomišljenike i poziva na linč.

O aferi s ministrom Tolušićem kaže da su cijelo vrijeme otvoreni sukobi u oporbi, te da se u jednom dijelu javnosti to pokušava kompenzirati na način da se izmišljavaju unutarstranački sukobi u HDZ-u. Kaže da nadležna tijela provode izvide, ne vidi tu ništa problematično i vjeruje Tolušiću. O upletenosti DORH-a kaže da mu je logično da ako je SOA imala neke informacije, da je poduzela i neke radnje, a DORH treba utvrditi ima li elemenata kaznenog djela. Dodao je da im treba prepustiti da radi svoj posao, smatra da je jasno da je na fotografijama bilo intervencija i to je bio pokušaj destabilizacije potpredsjednika Vlade i same Vlade. Drago mu je da, ovaj put, to nije uspjelo.

Na pitanje jesu li u aferi SMS, propaloj kupovini borbenih aviona diskreditirani čelni ljudi Vlade, Sokol kaže da nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Stao je na stranu ministra Krstičevića, kaže da je riječ o iznimno uspješnom ministru.

Na pitanje kako je moguće Vladi i premeriju biti fokusiran na ključna pitanja iako je gotovo svaki tjedan nova afera, Sokol kaže da je ova Vlada izložena svim napadima i s lijeva i s desna, kao možda niti jedna Vlada do sada. Smatra da nikada nije bila tolika diskrepancija između javne percepcije u dijelu javnosti o Vladi i njenih realnih rezultata. Kaže da i građani vide svakodnevne koristi i da im je to važnije od javnih afera.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!