Nacionalni dan Hitne medicinske službe

28.04.2023.

14:17

Autor: Vijesti/IMS/HRT

"SOS-za život"

"SOS-za život"

Foto: HTV / HRT

Nacionalni je dan Hitne medicinske službe. Djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Primorsko-goranske županije informirali su na riječkom Korzu javnost o važnosti njihova rada te zajedno s učenicima osnovne škole Nikola Tesla demonstrirali pružanje prve pomoći. Oni su ovo znanje prethodno usvojili kroz projekt "SOS - za život".   

- Svakom minutom kojom se ne daju postupci osnovnog održavanja života, vjerojatnost da će se ponovno pokrenuti srce pada za 10 do 12 posto, naglašava Milan Lazarević, magistar sestrinstva Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

- Nakon što ostanu pribrani, pozovu na 194 i mogu dobiti sve dodatne upute kako postupiti, rekla je Senka Kajčić, dr.med., ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

- Zbog iznenadnog zastoja srca našeg prijatelja Tonija tijekom košarkaške utakmice na terenu treba podignuti svijest o prisutnosti defibrilatora. Naravno i u dvoranama i u kutovima našeg grada, govori Eni, učenica OŠ Nikola Tesla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!