18:44 / 21.10.2020.

Autor: M.M./Dnevnik/HRT

Šostar: Mislim da ćemo sutra imati novi rekord

-

-

Foto: - / -

O epidemiološkom stanju u Zagrebu u Dnevniku je govorio Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".
U Zagrebu je danas bilo najviše novozaraženih do sada - 337. 

-
U Zagrebu zaraza ušla u više domova za starije osobe    
- Novozaraženih 1424, preminulo 11 osoba   
- Nova lokacija za testiranje - na Zagrebačkom Velesajmu   

Stanje još nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" gostujući u središnjem Dnevniku. 

- Imamo kontinuirani porast novozaraženih i mislim da ćemo već sutra imati novi rekord, rekao je, te dodao da sada plaćamo danak slobodnog ponašanja i nepridržavanja mjera od prije 10-20 dana. Istaknuo je i da se u samoizolaciji nalazi 8.220 osoba, te da ćemo se sutra približiti broju 9.000.- Iz tog broja, prema procjenama epidemiologa, pozitivirat će se 25-30 posto, kazao je Šostar te najavio da će se otvoriti nova lokacija za testiranje u Novom Zagrebu. Razgovara se o istočnom parkiralištu velesajma. Problem je što se za punktove za testiranje mora osigurati struja i internet zbog registracije testiranih. Smatra da će to biti riješeno.

Što se tiče novih mjera rekao je da su postojeće dovoljne i da se s njima može situacija staviti pod kontrolu ukoliko će se građani pridržavati propisanih mjera.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!