15:48 / 22.08.2020.

Autor: P.F./Hina

Šostar: Radimo pod velikim opterećenjem, neočekivano velike gužve

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Andrija Štampar" u petak su, zajedno s uzorcima za testiranje na COVID-19 u domovima zdravlja, uzeli ukupno 726 briseva.
Nakon gužvi ispred zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", zbog kojih je uvedena i posebna prometna regulacija, ravnatelj Zvonimir Šostar rekao je kako su u petak, zajedno sa uzorcima za testiranje na COVID-19 iz zagrebačkih domova zdravlja, zaprimili ukupno 726 briseva.

-
Radimo pod velikim opterećenjem, nismo očekivali ovakve gužve. Trenutačno samo na uzimanju briseva radi sedmero djelatnika, a posljednjih dana dnevno nam prođe između 200 i 300 ljudi. Pritom nam je pomogla odluka da se pacijenti s uputnicom za testiranje mogu testirati u domovima zdravlja, izjavio je Šostar za Hinu.

Dodao je i kako će o svemu u ponedjeljak razgovarati s ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti Alemkom Markotić i ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom, s ciljem da testovi budu gotovi unutar 24 sata, umjesto u roku 48 sati kao sada.

NAJNOVIJE INFORMACIJE I IZVJEŠTAJE LOKALNIH STOŽERA PRATITE NA HRT.HR/KORONAVIRUS!

● Čak 306 novozaraženih, Stožer donio novu odluku
●  WHO: Djeca iznad 11 godina trebala bi nositi maske
● VIDEO: Inspekcija noćnih izleta brodovima u Zadru

U zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo, gdje je moguće i drive-in testiranje, može se testirati i bez liječničke uputnice od 8 do 16 sati radnim danom, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati.

Negativan nalaz PCR testa potreban je posljednjih dana za ulazak u Austriju, Italiju i Srbiju, što dodatno uzrokuje velike gužve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!