11:28 / 05.06.2021.

Autor: HRT

Šostar: Spriječiti 4. val i pojačati kampanju cijepljenja za mlađe

Zvonimr Šostar

Zvonimr Šostar

Foto: HTV / HRT

U Hrvatskoj je cijepljeno 40 posto odraslog stanovništva, a da bi se trebala pojačati kampanja za mlađe dobne skupine smatra Zvonimir Šostar.

- Treba pojačati kampanju cijepljenja, pogotovo za mlađe dobne skupine, prije svega za srednjoškolce i studente. Preko 8.000 ljudi umrlo je od početka epidemije u Hrvatskoj. Treba spriječiti da na jesen ne dođe do 4. vala, a to možemo samo cijepljenjem, poručio je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

- Imamo fenomenalne brojke, dobre izvan svih očekivanja, rekao je komentirajući najave za cijepljenje bez naručivanja u Zagrebu. Stvoriti novo COVID-žarište bilo bi van svake pameti. Lagano je ići na otvoreni poziv u npr. u Zagrebačkoj županiji gdje je šest manjih gradova, ili u Međimurju ili u Istri. Ovdje gdje imamo najveću konentraciju stanovnika, javni poziv bio bi neučinkovit, dodao je Šostar.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!