15:59 / 09.06.2019.

Autor: M.Š./Hina

Spas od vrućina samo u moru

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U našoj galeriji možete pogledati fotografije famozne jahte koja ovih dana boravi u Hrvatskoj.
Iako nam ljeto još kalendarski nije stiglo, nakon silnih kiša u svibnju napokon imamo stabilno vrijeme i prave ljetne temperature.

- Slijedi rijetko vruć tjedan prvog dijela lipnja

I dok se neki teško nose s naglim promjenama, za većinu je dolazak ljepšeg vremena pravo veselje.

Tako su mnogi građani i turisti spas od vrućina pronašli na plažama diljem Jadrana.

A superjahta "Yas" dužine 141 metar privezala se u luci Gruž.

Superjahta "Yas" pripada emiru Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Hamdanu bin Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, i jedna je od deset najvećih jahti na svijetu.

U našoj galeriji možete pogledati fotografije famozne jahte koja ovih dana boravi u Hrvatskoj.

Dr. Rimac: Unatoč vrućinama broj hitnih intervencija u Zagrebu nije bio povećan

Iako je protekli vikend u Hrvatskoj bio prvi ovogodišnji u kojem su temparature prelazile 30 Celzijevih stupnjeva, iz zagrebačke Hitne pomoći doznaje se kako broj intervencija nije bio povećan što pripisuju pozitivnim učincima medijskih kampanja o opasnostima koje donose ljetne vrućine.

- Unatoč vrućinama, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana građani nisu tražili pomoć češće nego što je traže bilo kojeg drugog dana, kazala je Hini voditeljica smjene zagrebačke Hitne pomoći dr. Matija Rimac.

Tako je, navodi za usporedbu dr. Rimac, jučer bilo oko 140 liječničkih intervencija što ni po čemu ne odskače od prosjeka.

- Znalo je biti dana kada nije bilo toliko vruće kao ovih dana, a broj intervencija bio je znatno veći, rekla je ta liječnica koja hvali kampanje medija jer su, kaže, značajno utjecale na senzibiliziranje javnosti o opasnostima koje donose visoke temparature.

Unatoč tome što su, bar sudeći po proteklom vikendu, građani postali discipliniraniji kada je riječ o dnevnim aktivnostima, dr. Rimac upozorava na 'pravila ponašanja' kojih se treba pridržavati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!