15:31 / 08.09.2020.

Autor: T.V./HRT

Spašavatelji HGSS-a sudjelovali u izvlačenju tijela motociklista

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Spašavatelji HGSS-a iz Stanice Gospić sudjelovali su u izvlačenju tijela motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći u zavoju na cesti Gospić-Karlobag, gdje se, kako su naveli, često događaju izlijetanja motociklista.
Spašavatelji HGSS-a iz Stanice Gospić sudjelovali su u izvlačenju tijela motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći u zavoju na cesti Gospić - Karlobag, gdje se, kako su naveli, često događaju izlijetanja motociklista.

Tijelo nesretnog motociklista bilo je pedesetak metara u provaliji ispod ceste. Petnaest spašavatelja izašlo je odmah na intervenciju te izvuklo tijelo na cestu kako bi se mogao obaviti očevid i daljnja obrada mjerodavnih službi, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Iz HGSS-a upozoravaju da se na tom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i, nažalost, istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom, motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju. Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka, odnosno u sredini zavoja isti se dodatno lomi i izaziva velike probleme u svladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata, navode.

Kažu kako se taj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnoj zaštitnoj ogradi za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očito postoji.
Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!