Spašen život djevojčici, Hitnu iz Osijeka pratila policija: 'Srce je puno!'

28.04.2023.

18:27

Autor: HRT/DM

Vozač Hitne Luka Novaković

Vozač Hitne Luka Novaković

Foto: HTV / HRT

Ekipi osječke Hitne pomoći, koja je iz Osijeka u Zagreb prevozila životno ugroženo dijete, na autocesti A3 ispriječila se kilometarska kolona zbog radova. Vozač je u pomoć pozvao zagrebačku policiju, koja se ispred vozila hitne probijala sve do bolnice. Zahvaljujući tomu dijete je na vrijeme stiglo u bolnicu, gdje su mu liječnici uspjeli spasiti život. 

- Neka intuicija me natjerala nešto nije štimalo u meni. Zvao sam HAC da vidim kakve su gužve na Križu, rekli su da je velika gužva, da ne mogu pomoći. Zvao sam policiju, prva Heinzlova. Velike pohvale od gospodina koji je primio poziv do gospodina Marija, mladog policajca koji je odradio posao. Da njih nije bilo pitanje je kako bi se završilo, izjavio je za HRT vozač vozila Hitne pomoći Luka Novaković.  Dodao je: "To je lijepi događaj kad znate da ste nekome pomogli. Drago mi je da imamo tako dobre odnose s policijom. Srce je puno!". 

Stvarno je sve obavljeno u rekordnom vremenu. Obzirom na sve negativne okolnosti uspjeli smo za 2 sata i osam minuta predati malu pacijenticu u Zagreb. Koliko imamo povratnu informaciju - liječenje ide jako dobro, izjavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije Silvana Sabo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!