10:04 / 30.12.2020.

Autor: HRT/B.V.M.

Spašena ispod ruševina: "Koliko su visoka uredska vrata, toliko je bila zatrpana ciglom"

Foto: JVP Novska

Foto: JVP Novska

Foto: - / -

Žena je bila satima ispod uredske stolice, tako je uspjela sačuvati živu glavu, rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska.
Nakon što je satima bila pod ruševinama, ekipa vatrogasaca JVP Novska izvukla je ženu zatrpanu ciglama u uredu gradske uprave u Petrinji. "Koliko su visoka uredska vrata, toliko je bila zatrpana ciglom", rekao je za portal HRT-a Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska.

- Žena je bila ispod uredske stolice, tako je uspjela sačuvati živu glavu. Sumnjalo se da netko nije napustio zgradu, a neko vrijeme je zbog podrhtavanja bilo nemoguće ući. Kada su došli psi onda su ju nanjušili, rekao je Zlatko Pješ.

➡️ Niz novih potresa zatresao Banovinu
➡️ Petrinja: "Nije dobro, evo trese, evo trese opet"
➡️ Petrinja je veliko čistilište - teško stanje u okolnim selima


Foto: JVP Novska

Na nju su, kaže Pješ, pali i bočni zidovi i strop, a ova fotografija s izvlačenja je sa samog kraja. Izvukli su ju oko 17.30.

- Kopali smo nekoliko sati, a nakon nekih sat nam se i ona sama javila. Vidite da je ta prostorija oko 5x4 metra, sve je bilo zatrpano ciglom. Nas je bilo šestorica iz Novske, bilo je i drugih kolega, ali ne brojim kacige, rekao je Pješ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!