16:52 / 30.12.2019.

Autor: Hrvoje Matejčić/T.V./HRT

Spasio mladiće iz gorućeg automobila

-

-

Foto: - / -

Nakon povratka iz Bihaća, kako neslužbeno doznajemo, zbog neprilagođene brzine i alkohola dvojica mladića iz Korenice zabila su se u napuštenu kuću. Vrlo brzo auto je počeo gorjeti. Od sigurne smrti mladiće je nadljudskim naporima spasio poznati plitvički turistički radnik Zlatko Ružinić.
Teška prometna nesreća dogodila se kasno sinoć u Ličkom Petrovu Selu kada su se dvojica mladića iz Korenice automobilom zabila u kuću. Sreća u nesreći bio je dolazak prisebnog mladića koji je iz vatrom zahvaćenog vozila uspio izvući mladiće koji su zadobili teške ozljede.

Nakon povratka iz Bihaća, a kako neslužbeno doznajemo, zbog neprilagođene brzine i alkohola, mladi Koreničani zabili su se u napuštenu kuću. Vrlo brzo auto je počeo gorjeti.

Od sigurne smrti mladiće je nadljudskim naporima spasio poznati plitvički turistički radnik Zlatko Ružinić koji je prvi stigao do mjesta nesreće i u sekundama morao odlučiti - ići po pomoć ili pokušati izvući ljude. Odlučio se za ovo drugo.

- Vrijeme to nije dozvolilo, morao sam reagirati i hvala Bogu dragomu da je to prošlo kako je prošlo. Moglo je puno gore proći, sekunde su bile u pitanju. Najbitnije je da su preživjeli, kaže Ružinić. 

Preživjeli mladići, jedan u nesvijesti, a drugi s teškim ozljedama prevezeni su u karlovačku i gospićku bolnicu, a korenički vatrogasci koji su ubrzo stigli zatekli su vozilo u buktinji.

- Kada je vozilo u razbuktaloj fazi teoretski je nemoguće spasiti osobe iz tako plamtećeg vozila, objašnjava vatrogasac Vlado Marković, JVP-a Plitvička jezera.

Preživjeli mladići danas mogu slaviti novi rođendan, a svoje junaštvo u spašavanju skromni Zlatko jednostavno odbacuje. Kaže, svatko bi to učinio.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!