13:27 / 28.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Specifičan slučaj zaraze u Zadru, različiti nalazi

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Pacijentica koja je preboljela COVID-19 testirana je zbog ponovnih simptoma i bila je pozitivna. Nakon novog testiranja nalaz je bio negativan.
Pacijentica sa zadarskog područja koja je preboljela COVID-19 testirana je zbog ponovnih simptoma bolesti i bila je pozitivna, a nakon novog testiranja u četvrtak nalaz je bio negativan, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

- Koronavirus, najnovije informacije

Kako je riječ o specifičnom slučaju, upućen je upit i zahtjev za mišljenje Hrvatskome zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor, izvijestili su iz Županijskog stožera, koji je u priopćenju o prvom testiranju izvijestio prije, kad je pacijentica bila pozitivna na koronavirus.

O cijelom slučaju oglasio se i voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije Alan Medić, koji je, među ostalim, rekao kako su poduzete sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima, koji su, radi opreza, stavljeni pod zdravstveni nadzor.

Pacijentica u dobi od 71 godine imala je simptome bolesti COVID-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je 24. i 26. travnja i ti su rezultati bili negativni.

- Pacijentica se 27. svibnja javila u Opću bolnicu Zadar radi subfebriliteta, a s obzirom na to da se u zadarskoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu radi testiranje na COVID-19, pacijentica je testirana i nalaz je bio pozitivan. Danas, 28. svibnja, testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan, izvijestio je.

- Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobroga zdravstvenog stanja, izvijestio je epidemiolog Alan Medić u priopćenju Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!