Specijalac Andrija Vrhovac sproveden u karlovački Istražni zatvor

19.01.2020.

13:10

Autor: HRT/Hina

default error photo
Prema priopćenju koje je karlovačka policija objavila, Leon Lučić prijavljen je za kazneno djelo iznude u pokušaju, kao i 35-godišnjak, pripadnik ATJ Lučko.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor od 30 dana za specijalca Antiterorističke jedinice Lučko Andriju Vrhovca (35) te je on sa suda sproveden u istražni zatvor u Karlovcu.

Vrhovac
je osumnjičen za tučnjavu na nadvožnjaku autoceste 10. siječnja u blizini Draganića, koja je povezana s pokušajem iznude novca od zaprešićkoga poduzetnika.

- Pripadnik ATJ Lučko uhićen zbog pokušaja iznude

- Policija objavila detalje o pretučenom bivšem policajcu 

Sudac Istrage Ivan Perković rekao je da je Vrhovac na današnjem saslušanju kod općinske državne odvjetnice Josipe Bešlić iznosio svoju obranu, nije se branio šutnjom, te da na određivanje istražnoga zatvora ima i pravo žalbe u roku od tri dana. Svoju odluku o njegovu pritvaranju Perković je obrazložio riječima da su "opravdani razlozi koje je u svom prijedlogu iznijelo Državno odvjetništvo".

- Zbog mogućeg ometanja postupka utjecajem na sudionike, ali i zbog težine kaznenoga djela i činjenice da je on osoba u zvanju u kojem  jest, upućuje na to da je moguće očekivati ponavljanje kaznenoga djela, odnosno dovršenje, jer je riječ o kaznenom djelu u pokušaju, rekao je Perković.

Vrhovac odgovara po kaznenoj prijavi Karlovačke policijske uprave koja ga tereti za tučnjavu u Draganiću, uz korištenje vatrenog oružja, u kojoj su teško ozlijeđena dvojica muškaraca, stari 48 i 38 godina, a to su Leon Lučić i MMA borac Mirko Šintić , kojega je na susret doveo iznuđivani poduzetnik Mario D.

Na kriminalističkom istraživanju bivši specijalac Leon Lučić, koji je i glumac u kriminalističkim televizijskim pričama Krim Tim 2, osumnjičen je da je uz ozbiljnu prijetnju, zajedno s Vrhovcem, pokušao od poduzetnika iznuditi 100.000 eura.
Policija je također izvijestila da će protiv osumnjičenoga Vrhovca, kao pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti te da je već "udaljen iz službe".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!