Specijalci iz Lučkog jamci su naše sigurnosti

25.03.2018.

21:44

Autor: I.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Osnovani su prije 27 godina, na početku Domovinskog rata. U to vrijeme bili su naša prva organizirana postrojba, a danas su elitna jedinica posebno uvježbana za rješavanje kriznih situacija.
Osnovani su prije 27 godina, na početku Domovinskog rata. U to vrijeme bili su naša prva organizirana postrojba, a danas su elitna jedinica posebno uvježbana za rješavanje kriznih situacija. Djeluju na kopnu, u zraku i pod vodom, a tko su oni - teško ćete doznati. Naša ekipa provela je dan s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko...

Prolaze sigurnosne provjere, zahtjevan liječnički pregled, zatim višednevno testiranje brzine snage i izdržljivosti, testira se vještina upotreba vatrenog oružja, znanje upotrebe borilačkih vještina, visinski testovi... Pri ispunjavaju najtežih zadataka pomaže im i najsuvremenija oprema.

Zahvaljujući bazama u većim gradovima, na poziv dolaze u najkraćem mogućem roku - bilo na kopnu, u zraku ili pod vodom. Mnogi su vrijedno iskustvo stekli u Domovinskom ratu, no jednako uspješno odgovaraju i na sigurnosne izazove današnjice.

Na teritoriju Hrvatske specijalna policija jedina je osposobljena opremljena i nadležna za rješavanje svih najsloženijih policijskih zadaća, terorističkih napada na ljude, objekte i infrastrukturu.

Specijalci iz Lučkog jamci su naše sigurnosti, no o njihovoj opasnoj svakodnevici rijetko se može čuti. Svoj posao odrađuju daleko od svjetla reflektora, a planiranje njihovih akcija je - tajna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!