12:12 / 07.11.2018.

Autor: HRT

Specijalni kombi međimurske policije snima sve prekršaje

-

-

Foto: - / -

Tijekom šest sati nadzora prometa na dva mjesta zabilježeno je više od dvjesto prekršaja.
U deset ovogodišnjih mjeseci na prometnicama u Međimurskoj županiji život je izgubilo 10 osoba, četiri više u odnosu na isto razdoblje lani. Kako bi se to promijenilo, međimurski policajci opremili su se specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja.

Međimurska policija provodi brojne preventivne akcije, a od nedavno prometne prekršaje bilježi i s pomoću vozila za videonadzor s dvije kamere. 

Prekršaji zabilježeni kamerom obrade se na računalu i nesavjesnim vozačima kazne stižu na kućnu adresu. Tijekom šest sati nadzora prometa na dva mjesta zabilježeno je više od dvjesto prekršaja.

"Snimaju se statični prekršaji, primjerice nepropisna uporaba mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje svjetala u prometu, nepostupanja po određenom znaku i slično", kažu u policiji.

To su, uz alkohol i neprimjerenu brzinu, najčešći uzroci prometnih nesreća. Budući da se bliži Martinje, međimurska policija pojačano nadzire promet, a uz preventivne akcije, počele su i one manje popularne, represivne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!