Štapići od želea opozvani zbog neodobrenih aditiva

21.08.2023.

20:26

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zoe Sarlija / Pixsell

Opozivaju se Speshow štapići od želea (Jelly straws), koje je najbolje upotrijebiti do 25. listopada 2023., jer sadrže neodobrene aditive E407 i E410, izvijestio je Državni inspektorat RH.

Ti aditivi mogu utjecati na konzistenciju želea gdje se zbog tvrdoće proizvoda ne može isključiti rizik po zdravlje potrošača posebno djece (postoji mogućnost gušenja kod gutanja), stoji u priopćenju.

Dobavljač Speshow štapića od želea (Jelly straws) je poljska tvrtka Beagley Copperman z o.o., a u maloprodaji je dubrovačke tvrtke Osmi kontinent d.o.o.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 16. prosinca 2008. o prehrambenim aditivima i Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!