Splićane sve više iritiraju zapuštena parkirališta

22.01.2019.

15:41

Autor: HRT

default error photo
Dok se ne izabere koncesionar, stara i neregistrirana vozila ne mogu se uklanjati sa splitskih parkirališta.
U Splitu je sve veći problem nedostatak parkirališnog prostora u gradu, pa građane sve više iritiraju stara, neregistrirana vozila koja zauzimaju mjesta na javnim parkiralištima.

U tom slučaju ne zovite ni policiju ni pauk službu tvrtke Split parking, već komunalno redarstvo grada Splita jer ono ima obvezu evidentiranja i uklanjanja takvih vozila.

Ivica Grubišić Gire, savjetnik gradonačelnika za komunalu i mjesnu samoupravu, kazao je da redari obično stave opomenu koja stoji tjedan dana.

- Ako se vlasnik ne javi i ne ukloni vozilo, onda tvrtka koja je koncesionar odvozi i uklanja vozilo, dodaje. 

No problem je što je ugovor s koncesionarom istekao još prije pola godine, a novi još nije izabran, pa je tako oko nekih automobila na parkiralištima već izrasla i vegetacija.

Marko Bartulić, direktor Split parkinga, rekao je da djelatnici tvrtke kojoj je na čelu postupaju isključivo prema Zakonu o sigurnosti na cestama i po nalogu i naredbi prometnog policajca ili prometnog redara.

Dok se ne izabere koncesionar, stara i neregistrirana vozila ne mogu se uklanjati sa splitskih parkirališta. Građani se nadaju da će gradsko prometno redarstvo ubuduće biti ažurnije u gradu su 92.000 registriranih vozila, a besplatnih parkirališnih mjesta samo je 25.000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!