11:46 / 14.10.2020.

Autor: HRT

Split: 128 novozaraženih koronavirusom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od ukupnog broja novooboljelih, 79 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 934 obrađena testa, u srijedu je 128 novooboljelih od covid-19 infekcije, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije
➡️ Capak: Danas ćemo imati rekordan broj oboljelih
➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Zaraženo mnogo učenika, online nastava u sve više škola

Među novooboljelim 54 osobe su iz  Splita, 15 iz Šestanovca, 12 iz Solina, 7 iz Imotskog, po 5 iz Dicma, Kaštela, po 4 iz Muća, Omiša i Trilja, po 3 iz Dugog Rata i Vrlike, po 2 iz Hrvaca i Podstrane, a po 1 iz Gradca, Klisa, Makarske, Otoka, Prgometa, Segeta, Šestanovca i Vrgorca.

Od ukupnog broja novooboljelih, 79 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1520 osoba je u samoizolaciji. U splitskom KBC-u na bolničkom liječenju je 26 covid-pozitivnih osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Karin: Uspješno hvatamo kontakte

- Svi novooboljeli za sada imaju blaže simptome i nitko nije hospitaliziran, a nova žarišta u županiji su nekoliko ustanova i jedan amaterki sportski klub. Broj 128 novooboljelih osobe od koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 934 testirane, čini 13,7 posto, što je porast, jer je u zadnja dva tjedna broj novooboljelih bio između sedam i deset posto od ukupnog broja testiranih, istaknula je ravnateljica županijskog NZJZ-a Željka Karin

- Mi smo do sad 'uhvatili' sve kontakte i u situacijama kada je bilo više od pet posto novooboljelih od broja testiranih; mi ćemo i danas 'uhvatiti' sve kontakte ovih 13,7 novooboljelih, ali problem će biti ako raste eksponencijalni broj i bit će teško 'pohvatati' kontakte, jer od veljače traje ovaj neumorni rada i jednostavno nema ljudskih kapaciteta da sve to 'pohvata', dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!