11:53 / 27.10.2020.

Autor: HRT

Split: 226 novooboljelih, Apel: Branimo bolnicu izvan bolnice

Foto: arhiva, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: arhiva, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na bolničkom liječenju nalazi se 71 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 928 obrađenih testova danas je 226 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 108 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2036 osoba se nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 71 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Popunjeno je tako oko pola bolničkog kapaciteta za Covid 19 bolesnike, no iz KBC-a Split upozoravaju na taj loš trend i ne bi željeli da se ponovno cijela bolnica na Križinama mora izdvojiti samo za oboljele od Covida 19. - Može biti slobodno 148 kreveta, možda i nešto više. To je trebalo biti dovoljno za neke očekivane uvjete povećanja broja bolesnika. Međutim, ovo eskalira, kao i drugdje u Hrvatskoj. Možemo očekivati da se to dogodi i u Splitu. To se može dogoditi za nekoliko dana. Moramo biti ozbiljni, moramo braniti bolnicu izvan bolnice. Bolnice moraju pružati uslugu svim bolesnicima, poručio je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!