12:46 / 03.08.2020.

Autor: HRT/Hina

Split: 24 novozaražena, novo žarište u Vrlici

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedna je osoba preminula. Među novozaraženima je i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.
Jedna je osoba umrla, a 24 su novozaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, među njima i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

- Epidemija koronavirusa - najnoviji podaci

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je u splitskom KBC-u umro 61-godišnji muškarac koji je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan na Covid-19 infekciju. Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo navode kako je, od ukupno 303 obrađena testa s područja županije, za 24 osobe potvrđena zaraza koronavirusom.

- Da, danas imamo 24, međutim moram reći da je 13 osoba iz Centra za rehabilitaciju iz Vrlike. Epidemiolozi rade uistinu gotovo 24 sata na istraživanju i hvatanju svih kontakata. Iskreno se nadam, što se tiče situacije van tog doma, da je stanje pod kontrolom, a u domu ćemo vidjeti tijekom današnjeg dana i sutra kako će se stanje odvijati, izjavio je Blaženko Boban, Splitsko-dalmatinski župan.

Zaraženo je šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa, po jedna iz Komiže i Vrlike, a među novooboljelima je i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.  Njih pet ima prebivalište Vrlici, a po jedna osoba u Šestanovcu, Postirima, Trilju, Segetu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i dvije osobe u Karlovačkoj županiji.

Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika), dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti. Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju. Uz to, 534 osobe nalaze se u samoizolaciji, a 19 pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u, kažu u Stožeru.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!