Uoči izbora u Splitu lijepih obećanja ne manjka

19:54 / 11.06.2022.

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/IMS/HRT

Split

Split

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Kandidati za splitskog gradonačelnika raštrkali su se ove sunčane subote po gradu u potrazi za potporom birača. Lijepih obećanja koja vode u napredak ne manjka. Dva su još tjedna pred njima da građane pokušaju uvjeriti - tko obećano može i ostvariti. Kandidata je manje nego lani, a neke su se političke opcije i razdvojile.


Očekivano najambiciozniji kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum predstavio je pet kapitalnih projekta kojima će, kaže, izgraditi jadransku metropolu, i ne samo to.

- Ako ja dođem u Banovinu, prvo što će biti ujutro kad dođem to će biti da ćemo riješit dječje vrtiće za 500 djece, kazao je Željko Kerum, HGS-ov kandida za gradonačelnika. 

Ivica Puljak
dane provodi na tržnici. Kerumove projekte nazvao je megalomanskima. I dalje vjeruje da će pobijediti u prvom krugu.

- Mi ćemo nastaviti projekte koje smo zatekli kao što je projekt Žnjana, tehnološkog parka u Dračevcu, a već smo malo uredili grad. Maknuli smo kioske iz Hrvojeve, uredili Istočnu obalu, a planiramo i velike projekte, ali za to treba dosta vremena za planiranje i razbacivanje megalomanskim projektima građani prepoznaju da nije realno, kazao je Ivica Puljak, kandidat stranke Centar za gradonačelnika.

HDZ-ov kandidat, ali nezavisni Zoran Đogaš na mjestu Prometovih garaža želi 600 stanova za mlade obitelji koje su visoke cijene potjerale iz Splita. Razočaran je dosadašnjom kampanjom.

- O protukandidatima ne bih puno govorio, ja bih više govorio o programima,to je ono što nažalost ne vidim kod drugih, vidim samo floskule, PR priču, veliku prazninu, a ne sadržaj, izjavio je Zoran Đogaš, nezavisni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Svi su zaboravili na socijalu, poručuje pak SDP-ov Davor Matijević.

- Problematika osoba s invaliditetom, problem umirovljenika, isto tako mladih obitelji koje ne mogu priuštiti život u Splitu, to su generalni problemi o kojima se puno priča, a malo radi, naglašava Davor Matijević, SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Nitko od kandidata ne očekuje veliku izlaznost jer počela je sezona, politika je u drugom planu. Rasplet splitske krize ovisit će o rezultatima izbora za Gradsko vijeće i mogućnosti formiranja većine potrebne za uspostavu vlasti. A tu će biti presudan svaki glas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!