Split: Badnja večer protječe mirno i tiho u krugu obitelji

20:20 / 24.12.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

-

-

Foto: - / -

HTV-ova reporterka kazala je da je u epidemiji zaraze koronavirusom broj osoba koje žele pomoći potrebitima narastao dvostruko.
Badnja večer na splitskoj rivi protječe tiho, ne čuju ni petarde niti ostala pirotehnička sredstva, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-ova dopisnica iz Splita, Ivana Šilović.

➡️
Božićna čestitka kardinala Bozanića
➡️ Božićne čestitke državnog vrha
➡️ Badnjak u uvjetima epidemije, mise samo do 22 sata

Šilović je kazala kako božićni blagdani nikada nisu bili mirniji, te se sve odvija u krugu obitelji. Naglasila je kako će i trpeza biti skromnija nego prijašnjih godina. HTV-ova reporterka kazala je da je u epidemiji zaraze koronavirusom broj osoba koje žele pomoći potrebitima narastao dvostruko.

Šilović je istaknula da sportaši koji mjesecima nisu dobili plaću, pomažu drugima, kao i udruge koje ne stoje financijski najbolje. Dodala je da će ugostitelji, dijeliti potrebitima svoje blagdanske ručkove i večere.

Šilović je dodala kako je  vokalno-instrumentalni sastav Crkve Svetog Dominika te njihov pater Jozo Čirko zajedno s glazbenikom Ivom Jagnjićem iz grupe Dalmatino snimili su pjesmu "Sretan Božić Hrvatska" kako bi pjesmom čestitali Božić.

- Cijela ova situacija hoće li biti misa, kakva će biti misa na Božić me je ponukala da napravimo pjesmu, da tako osjetimo radost Božića koju inače Božić nosi, da je osjetimo u srcu i pjesmi. Poručujem i sebi i vjernicima da ustrajemo te da nas ništa ne odvoji od Božića, rekao je fra Jozo Čirko, Sv. Dominik, Split.

- Tamo negdje 1986., 1987. došao sam u Vis Dominik, bio sam član i dugi niz godina znam fra Čiraka i sve je bilo jednostavno, trebalo je zapjevati u ova nestvarna vremena. Mir i ljubavi to je sve što nam treba, naglasio je glazbenik Ivo Jagnjić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!