Split: Nije prihvaćen prijedlog o skidanju točke dnevnog reda o kontejnerima

16.02.2023.

10:52

Autor: T.D./HRT/Hina

Kontejneri

Kontejneri

Foto: Miranda Cikotic / Pixsell

Splitsko Gradsko vijeće na sjednici u četvrtak nije prihvatilo prijedlog da se s dnevnog reda skine točka kojom je najavljeno davanje na raspolaganje komunalnoj tvrtki Čistoća parcelu četvrti Spinut za postavljanje kontejnera za prikupljanje otpada.

Vijećnici SDP-a Davor Matijević i Domovinskog pokreta Martin Pauk zatražili su da se ta točka ukloni s dnevnog reda pošto su žitelji te gradske četvrti nezadovoljni nakanom da se u tom dijelu grada postave kontejneri za otpad.

U glasovanju od 29 nazočnih vijećnika za prijedlog o skidanju te točke s dnevnog reda glasovalo je njih 14 što je nedovoljno za natpolovičnu većinu od ukupno 31 vijećnika koliko broji vijeće.

Splitski HDZ-e je prije sjednice najavio kako će glasovati protiv prijedloga o stavljanju na raspolaganje tvrtki Čistoća parcele u Spinutu za postavljanje kontejnera.

- Pridružujemo se tako građanima Spinuta koji su digli svoj glas protiv ovog prijedloga, koji je neobrazložen i štetan. Također, radi se o površini koju građani ovog kvarta koriste za parkiranje vozila, a radi se o kvartu koji s nedostatkom parkirnih mjesta već sada ima velikih problema, priopćeno je iz splitskog HDZ-a.

Gradonačelnik Ivica Puljak je prije početka današnje sjednice Gradskog vijeća komentirao sporenja oko prijedloga da se u četvrti Spinut tvrtki Čistoća stavi na raspolaganje parcela za kontejnere za otad.

- Radi se o nesporazumu, jer nije riječ ikakvoj deponiji u četvrti Spinut nego o postavljanju kontejnera kakvi se postavljaju i u drugim dijelovima Splita, rekao je Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!