Split: Ostavku dao i Ivica Tafra, čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a SDŽ

12.07.2022.

12:48

Autor: M.M./HRT/Hina

Split: Ostavku dao i Ivica Tafra, čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a SDŽ

Split: Ostavku dao i Ivica Tafra, čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a SDŽ

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ivica Tafra dao je ostavku nakon lokalnih izbora za splitskog gradonačelnika i splitsko Gradsko vijeće.

HDZ treba nove nositelje svoje politike, novu svježinu i novi pristup kako bi bolje korespondirala sa biračkim tijelom i građanima, istaknuo je Tafra u priopćenju.

Pozvao je sve druge aktere sa županijske i gradske da objektivno sagledaju sve okolnosti i vlastitu ulogu u kreiranju situacije zbog koje je HDZ, kako kaže, ušao u kampanju s nedostatkom potrebne borbenosti i nepremostivim slabostima u politici i u ljudima, "zbog kojih politička fjaka u našem gradu i županiji ne traje samo u ljetnim mjesecima".

U proteklim godinama "trebali smo pokazati tko je ozbiljan, tko odgovoran, tko nudi rješenja, tko osigurava napredak, tko vodi Hrvatsku naprijed. Nismo to učinili. A morali smo. Jer to je naša obveza i prema našim sugrađanima, koji od nas puno očekuju, ali i prema nacionalnom vodstvu i Vladi koja uspješno vodi Hrvatsku", istaknuo je.

- Upravo zbog pasivnosti stranke i lokalnog vodstva u prethodnom razdoblju takva nacionalna politika ostala je bez pravih i prepoznatih reprezentanata na lokalnoj razini, a u kampanji bez široke identifikacije sa politikama, dodao je. Zato pozivam sve svoje stranačke prijatelje da, kao pravi HDZ-ovci, nađu snage za provođenje potrebnih promjena i izbor novih nositelja naših politika. Moramo biti spremni i pripravni za bitke važnije od ove u kojoj HDZ nije izgubio mjesto gradonačelnika jer ga nije ni imao, kao ni većinu u Gradskom vijeću, ali je pokazao da pati od ozbiljnih nedostataka koje treba znati prepoznati i otkloniti, zaključio je Tafra.

Prije njega, a dan nakon izbornog poraza HDZ-a u Splitu, ostavku na dužnost predsjednika stranačkog Gradskog odbora dao je i Vice Mihanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!