21:37 / 10.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Split: Počelo brzo antigensko testiranje na Covid-19

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Splitu počelo je brzo antigensko testiranje na Covid kojim bi se trebali ubrzati rezultati testiranje i smanjiti gužve.
U Županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Splitu počelo je brzo antigensko testiranje na Covid kojim bi se trebali ubrzati rezultati testiranje i smanjiti gužve.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️
Splitsko-dalmatinska županiji broji 452 novooboljelih, četiri osobe umrle

Ravnateljica Zavoda Željka Karin rekla je da se na brzo antigensko testiranje na Covid može doći isključivo s uputnicom obiteljskog liječnika na kojoj je indikacija da pacijent ima simptome bolesti do pet dana, jer se jedino na taj način može reći da je brzi antigenski test valjan ako je pozitivan.

Pojasnila je da ako su osobe na brzom antigenskom testiranju negativne to ne znači da su i stvarno negativne te se za njih mora obaviti PCR testiranje.

- Postoji opasnost da osobe koje su na brzom antigenskom testiranju negativne šire bolest koronavirusa i zato su važne indikacije obiteljskog liječnik koji daje uputnicu za brzo genetsko testiranje kako bi se izbjegle gužve, naglasila je Karin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!