16:36 / 29.12.2021.

Autor: Dominik Strize/Dnevnik/IMS/V.G./M.Š./HRT

Požar u splitskoj garaži podmetnut, Grad planira angažirati zaštitare

Ponovno su gorjela vozila u Splitu

Ponovno su gorjela vozila u Splitu

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Ponovno je gorjelo u javnoj garaži na splitskim Pujankama. Požar je buknuo kasno sinoć, planuo je jedan automobil, a vatra se proširila na nekoliko vozila. U toj garaži požar je buknuo i početkom mjeseca kada je Splićane probudila snažna eksplozija, a izgorjelo je nekoliko motocikala i automobila. Policija je tada utvrdila da je požar podmetnut.

Očevid je dovršen - utvrđeno je da je i ovaj požar u garaži podmetnut.

- Utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen ili žar a u požaru je oštećeno 6 parkiranih osobnih vozila na okolnosti ovoga događaja provodimo kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima, ističe Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Priča se da je zapaljeno vozilo vlasnika čiji je automobil gorio i početkom prosinca. Tada se govorilo da je riječ o obračunu - osveti unutar narkomiljea.

- U oba slučaja se provodi kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima. - Sve ćemo utvrditi provedenim kriminalističkim istraživanjem, u ovim trenucima nikakve informacije van ovoga vam ne mogu pružiti jer u tijeku su izvidi, a izvidi su po zakonu o kaznenom postupku tajni, dodaje Kurevija.

Stanari zgroženi. Dva puta u manje od mjesec dana bude ih vatrogasne sirene.

- Mislim da je ovo strašno već drugi put stvarno ne znam šta da kažem.

- Građani su stvarno u lošem stanju zbog toga i evo stvarno nadam se da će institucije napraviti svoj posao i da više neće do ovoga doći.

Palež u garaži istog dana kada je zamjenik splitskog gradonačelnika objavio da je objekt opet u posjedu Grada. Je li to neka poruka gradskim vlastima?

- Ne bih komentirala, mislim da će policija o tome dati svoje izvješće. S obzirom na ova dva događaja grad Split planira angažirati zaštitarsku službu do trenutka dok se ne ispune svi uvjeti da se garaža prebaci na upravljanje Split parkingu, kaže voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo grada Splita Leona Grgić.

Stanari koji su se do sada koristili garažom imat će povlaštenu tarifu, poručuju iz Grada. Nadamo se i sigurnost da njihovi automobili neće gorjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!