18:06 / 11.04.2019.

Autor: HRT

Split pred ovrhom od 150 milijuna kuna

Foto: ilustracija, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: ilustracija, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poduzet ćemo sve pravne radnje kako bi grad Split funkcionirao bez zastoja, zaključci su sa sastanka gradonačelnika Krstulovića Opare i gradskih vijećnika.
Pravomoćna presuda za zemljište na splitskom Trgovačko-transportnom terminalu prema kojoj Grad Split mora suvlasnicima isplatiti 150 milijuna kuna odštete - i dalje je glavna tema gradske vlasti. O tome je gradonačelnik razgovarao s gradskim vijećnicima.

Poduzet ćemo sve pravne radnje kako bi grad Split funkcionirao bez zastoja, zaključci su sa sastanka gradonačelnika Krstulovića Opare i gradskih vijećnika.

Podsjetimo, nagađalo se kako bi se moglo ugroziti funkcioniranje gradskih službi, zbog pravomoćne presude zagrebačkoga Županijskog suda prema kojoj Grad Split suvlasnicima zemljišta na TTTS-u mora isplatiti  odštetu od 150 milijuna kuna. Oporbeni vijećnici smatraju da ima osnove da cijeli slučaj privatizacije na području TTTS-a istraži DORH.

Vlast i oporba složni su - lijeka ima. Split će raditi nesmetano. No, oporba neće na ovome stati. Traže reviziju postupka privatizacije zemljiša na TTTS-u.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić ističe da je problem i u tome što grad gubi više od 90 posto sporova, dok gradonačelnik tvrdi suprotno. Više detalja znat će se nakon razgovora gradonačenika Krstulovića s vlasnikom zemljišta, a ovrha stiže na naplatu za 14 dana.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!