13:00 / 26.04.2020.

Autor: HRT

Split: Preminuo muškarac, korisnik doma za starije i nemoćne

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Preminuo je muškarac rođen 1951. godine, objavio je KBC Split. Bio je korisnik Doma za starije i nemoćne Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti, bio je pozitivan i na koronavirus.
Preminuo je muškarac rođen 1951. godine, objavio je KBC Split. Bio je korisnik Doma za starije i nemoćne Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti, bio je pozitivan i na koronavirus.

Ranije je županijski Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije objavio da je u posljednja 24 sata na području te županije pet novooboljelih osoba, među kojima su tri osobe iz samoizolacije.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ), od ukupno 127 obrađenih testova s područja županije pet je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, i to dvije osobe iz Otoka te po jedna iz Splita, Sinja i Hrvaca, a nitko od novooboljelih nije korisnik domova za starije i nemoćne osobe.

- Među novooboljelim osobama jedna je osoba zdravstveni djelatnik, a riječ je o medicinskoj sestri iz privatnog doma za starije i nemoćne koja je u samoizolaciji i dulje nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima, istaknuli su iz Stožera.

Među novooboljelim osobama tri su osobe iz samoizolacije, 118 ih je hospitalizirano, devet ih se nalazi na respiratoru, i to sedam iz Splitsko-dalmatinske županije i dvoje iz Šibensko-kninske županije. Uz to su 93 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji, dok je sedam osoba u karanteni hotela na Duilovu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!