15:36 / 18.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Split: Prosvjed studenata Pravnog fakulteta

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Traže smanjenje broja ECTS bodova potrebnih za upis više godine, snižavanje cjenika po predmetu koji se prenosi u višu godinu, da im od listopada budu organizirana online predavanja i online ispiti.
Zbog uskrate izvanrednog ispitnog roka, ali i brojnih drugih problema koji ih muče, u petak u podne studenti splitskog Pravnog fakulteta prosvjedovali su ispred zgrade Fakulteta.

Traže smanjenje broja ECTS bodova potrebnih za upis više godine, snižavanje cjenika po predmetu koji se prenosi u višu godinu, a uz to traže da im od listopada budu organizirana online predavanja i online ispiti.

Uz to, dodaju, najviše ih smeta niska razina prolaznosti, a podsjećaju i kako taj fakultet kao sastavnica Sveučilišta jedini nije imao online ispite i predavanja.

Novinarima su kazali da im Uprava Fakulteta još nije nadoknadila izvanredni rok iz travnja koji su propustili zbog pandemije koronavirusa, a jučer je završio ispitni rok.

Studentima je ovo već drugi prosvjed nakon onoga u srpnju, a poručili su i kako neće odustati sve dok ne ostvare svoja prava.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!