11:52 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Split: Tri nova slučaja zaraženih koronavirusom

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U toj županiji do sada je ukupno deset oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje novooboljelih, i svi se osjećaju dobro i u stabilnom su stanju.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježena su nova tri slučaja zaraženih koronavirusom virusa, a iz te županije žurno je poslan potražni tim Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) za pomoć potresom pogođenom  Zagrebu.

Napominje se kako je u toj županiji do sada ukupno deset oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje novooboljelih, i svi se osjećaju dobro i u stabilnom su stanju.

- Svi kontakti novooboljelih su stavljeni u samoizolaciju te se obrađuju, a broj osoba u samoizolaciji se povećava zbog kontakata novooboljelih osoba - navodi se u priopćenju  Stožera.

Stožer je također izvijestio kako se u Splitsko-dalmatinskoj županiji u karanteni nalaze 56 osoba,:od kojih su 32 hrvatska državljanina i 24 osobe stranog državljanstva.

S obzirom na Odluku o obustavi javnog prometa, splitski "Promet"  i krizni stožer su u stalnom kontaktu radi  uspostave organiziranog prijevoza za djelatnike svih potrebitih službi. Prikupljaju se informacije o broju djelatnika i pravcima na kojima putuju te će se nakon prikupljenih informacija odrediti trase komunikacije i vremena polazaka i povrata autobusa, objasnili su iz Stožera.

- Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije hitno je uputio jedan potražni tim HGSS-a s pripadajućom opremom za pomoć gradu Zagrebu u saniranju posljedica potresa - priopćio je Stožer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!