Split: U eksploziji na gliseru ozlijeđena putnica

28.07.2022.

18:46

Autor: HRT

Gliser

Gliser

Foto: Izvor: / Minisarstvo mora, prometa i infrastrukture

Jedna putnica ozlijeđena je u eksploziji na gliseru u Splitu rano poslijepodne tijekom pokušaja pokretanja pogonskog stroja, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.   

Dojava o pomorskoj nesreći u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimljena je u 13.17h, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Split. 

Prema dostupnim informacijama iz nadležnosti splitske Kapetanije, na brodici tipa gliser, boravilo je pet osoba (voditelj brodice i četvero putnika), svi državljani Republike Hrvatske. Jedna ženska osoba ozlijeđena je uslijed eksplozije u krmenome dijelu glisera. Nesreća se dogodila nakon što je voditelj brodice dovršio postupak punjenja brodskog spremnika pogonskim gorivom (tip benzin), odnosno u trenutku pokušaja pokretanja pogonskog stroja dogodilo se zapaljenje te gotovo istovremeno i eksplozija.

Sve osobe evakuirane su sa glisera, dok su ozlijeđenu putnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, u daljnje postupanje prema splitskome KBC-u.

Točan razlog eksplozije utvrdit će se inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije Split.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđena je dosadašnja tehnička ispravnost plovila zastave Republike Hrvatske, u vlasništvu hrvatskog državljanina, kao i važeća dozvola voditelja brodice, koji je danas u 11.00h isplovio gliserom iz Kaštel Gomilice prema Luci Split na ukrcaj goriva, sa svih četvero putnika na palubi, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!